En frisyr att trivas i

Håret är en väldigt viktig del av ditt utseende. Det är bland det första man ser hos en person och därför är det viktigt att man håller det fräscht och välvårdat.

Men vem och vad är det egentligen som bestämmer vilken frisyr man ska ha? Måste man klippa av sig sitt långa hår när man passerar en  viss ålder. Om håret är välmående och kraftfullt tycker jag absolut att man kan ha längden kvar även när man blivit äldre.

Frisyr att trivas i

Om man sköter om sitt hår på rätt sätt finns det ingen anledning att klippa sig kort bara för att man passerar t ex 40 strecket, och för att det finns någon ”oskriven regel”om att det är så det ska vara.

Skillnaden är ju om du själv vill, då ska du ju såklart göra det. Om håret blivit torrt och livlöst, som det förstås kan bli ibland, och det inte hjälper med vare sig inpackningar eller uppsättningar, då är det dags att beställa tid hos en bra frisör.

 

Med ett välvårdat och friskt hår ser man genast mycket fräschare och yngre ut, och dessutom är det enklare att forma till. Man kan ibland se människor med stripigt och livlöst hår och de ser ut att vara mycket äldre än vad de egentligen är.

Vilken frisyr ska man då ha?

För det första ska man ha en frisyr som man trivs med. Sedan kan man titta på vilka trender som är just vid tillfället. Man kan hämta inspiration från kändisvärlden eller från folk man sett på stan.

Är du modig kan du säga till frisören – Gör vad du vill, du får fria händer. Då kanske du går därifrån med en frisyr du aldrig i din vildaste fantasi hade tänkt på själv, men riktigt nöjd med resultatet.

Vilken färg ska man välja?

När de första gråa håren visar sig börjar många att färga sitt hår. Felet många gör är att välja en alltför mörk färg, ibland ser det nästan lite desperat ut. Resultatet av detta blir att du blir blek och färglös i ansiktet, och ser därmed mycket äldre ut än vad du är.

Välj istället en färg nära din naturliga.

Du kan även lägga in några slingor i matchande färg som gör en mjukare och mer passande övergång.

Jag kan också tycka att ett välskött gnistrande naturligt grått hår är hur snyggt som helst. Dessa människor kan verkligen åldras med klass och värdighet.

Var snäll mot ditt hår. Låt det vila från varma locktänger och fönar emellanåt och låt det självtorka ibland. Gör sköna, vårdande och återfuktande inpackningar ofta så mår håret bra.

Till sist vill jag bara säga att det viktigaste är att du trivs med din frisyr, för om du trivs och är nöjd med ditt utseende blir du så mycket vackrare.

Hoppas att du hittar något inspirerande här inne på modebloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *