Konsten att välja rätt bikinimodell

När man står där i provhytten för att prova en bikini är det så svårt att bestämma sig. Man hittar ingen som passar och ibland känns det bara så fel när man tittar sig i spegeln. Därför tänkte vi hjälpa er med lite tips och idéer här, beroende på vilken figur du har.

Vi kan börja med den fylliga bikinifiguren.

Fyllig figur bikini

När man är lite mer kurvig vill man kanske ha lite mer täckande och då passar en tvådelad bikini eller
fullbrief bäst. Den vanliga baddräkten är såklart skön att bära och har ett bra stöd. En halterneck är ett snyggt alternativ.

Den päronformade figuren är bredare om höften än om axlarna och då passar det bra med en enfärgad brief, hipster eller boyshort som är heltäckande. Här kan du med fördel välja en snygg överdel med mönster och färg. Även här kan du välja en halterneck.

Sedan har vi den lilla och nätta bikinifiguren, petite.

För att framhäva din figur väljer du en överdel med knytband och volanger, gärna i blommigt mönster. Det är även snyggt med en vadderad bandeau. Välj en klassisk underdel eller en i brasiliansk modell.

Nu har vi kommit till den raka figuren, som är helt rak utan midja. Här väljer du en överdel som är vadderad och gärna med volanger, som ger intrycket av mer kurvor. En bikini med knytband går också bra.
Du ska absolut hoppa över bandeaus.

bikinimodell

Den atletiska bikinifiguren har breda axlar, smala höfter och slimmade benmuskler.

För att framhäva dina vackra ben väljer du hipster eller en underdel i brasiliansk modell. Välj en överdel med vaddering eller rynkor och gärna med ett snyggt mönster eller paljetter för att piffa till det.

Till sist har vi den timglasformade figuren, där höft och axlar har samma mått. För att få fram din snygga figur och få bästa stöd, använder du en överdel med bygel. Du kan även använda en halterneck. Vill du framhäva din vackra rumpa tar du på dig en bikini i brasiliansk modell.

Det är så viktigt att man trivs och är nöjd med det man har på sig, och kan man dessutom få fram sina bästa och snyggaste sidor blir ju allt perfekt. Bikinin är viktigt för att du skall må bra på semestern eller hemma i trädgården.

Bilder från wikipedia.org

Läs mer om mode inne på vår modeblogg

Hoppas du fått lite hjälp till att hitta en bikini du känner dig bekväm i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *