Balen är en stor händelse i ungdomen

Man går på bal bara en gång i livet och då är det såklart viktigt att allt blir perfekt och att det blir en händelse man minns med glädje. Man vill se så vacker och fantastisk ut som möjligt.

Här har vi samlat ihop lite fakta och idéer om vad du kan tänka på inför din stora dag.

Det viktigaste är självklart balklänningen.

Här är det lång fotsid klänning som gäller. Du kan även välja en lång fotsid kjol med en snygg passande överdel till om du hellre vill ha det. Det viktigaste är att det lyser festkänsla över dig och din klänning.

Balklänning

Vad du väljer för mönster och färg är ditt egna val, du väljer det du tycker bäst om och det du passar i.

När vi kommer till materialet finns det däremot lite att tänka på. Här väljer du ett fint tyg, t ex chiffong, spets eller sammet. Du kan också välja om du vill ha strass eller pärlor på din balklänning.

Det är så snyggt med glittrande paljetter som gnistrar. Men det är valfritt och helt upp till dig om du vill ha det eller inte. Man ska absolut inte ha en klänning i bomull eller något annat ”vanligt” material.

Även om det inte är så vanligt nuförtiden kan jag personligen tycka att det är så snyggt med handskar. Det man bör tänka på är att det ska finnas 2-3 cm bar hud mellan handske och ärm. Handskarna ska inte bara täcka händerna utan gå upp en bit på armarna. Du kan bära dem hela kvällen, förutom när du äter middag.

Smycken till din klänning.

Smycken är viktigt vid en sådan här tillställning. Du väljer de smycken du tycker är snygga och du trivs med. Men hoppa över plastsmycken i skrikiga färger. Välj smycken i guld och silver som passar till din klänning.

Smyckena behöver ju naturligtvis inte vara äkta. Idag finns det ett stort utbud av snygga billigare varianter.

Ska man sätta upp håret eller inte?

Röd balklänning

Det finns absolut inga regler om du ska ha utsläppt eller uppsatt hår. Antingen har du håret helt naturligt eller sätter upp det snyggt med t ex hårnålar. Det finns så många fina hårsmycken man kan pryda sitt hår med. Här väljer du precis som du vill.

Skor är också något du kan välja fritt. Enklast är att välja en sko i en färg som matchar klänningen och som är bekväma att gå i. Komihåg att det är många timmar du ska hålla igång.

En annan viktig accessoar är väskan. Jag tycker du ska välja en nätt liten väska i samma material som din klänning. Den behöver inte vara större än att du får ner det viktigaste, t ex lite smink och liknande.

Kom ihåg att balen är en händelse du bara upplever en gång i livet. Du ska uppleva och minnas den med glädje och skratt.

Hoppas vi hjälpt dig på vägen med våra tips och råd om balen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *