Festliga handväskor – Handväskor till fest

Festliga handväskor till vardag och till fest

Förutom dig själv och det du har på dig för att inte frysa är handväskan det enda du absolut måste ha med på festen. Många regler finns kring valet av denna. Vi har valt att tipsa om ett par varianter som vi känner alltid funkar och som du framförallt även kan ha nytta av.

Snyggt festmode // Handväskor

Festliga handvaskor

Cross-over handväska till festen!

Denna typ av handväskor som bärs snett över bröstet på sidan om kroppen har blivit populära på senare år. De passar särskilt smalare tjejer och ger ett något bohemiskt intryck vilket kan balansera en annars prydlig outfit på ett avslappnat sätt. Till festen är det snyggt med en mindre väska och gärna ett axelband i metall som ger lite flärd.

Kuvert handväska till festen!

Klassikern när det gäller festväskor är helt klart kuvertväskan. Den ser ut som en plånbok modell större. Då väskan måste bäras i handen så är den lämpligast på fester med sittande middag då man enkelt kan lägga undan väskan. Kuvertväskan brukar oftast komma i olika exklusiva material och även med paljetter och andra utsmyckningar.

Liten handväska med axelrem till festen!

En mindre handväska med axelrem är ett bra val på mindre formella tillställningar. Ofta är dessa mönstrade och de kan vara ett bra sätt att sätta lite personlig prägel på din festoutfit. För mingelfester är de perfekta eftersom man får båda händerna fria att skåla och hälsa med. Ett tips är att välja en variant på handväskan som inte har så lång axelrem eftersom den då blir smidig att även bära i handen.

Grab bag handväska till festen!

Så kallade ”Grab bags” är en variant på kuverväskor som är lite mer avlånga och mindre formella. De bärs oftast direkt i handen även om de ibland kan ha en axelrem för utsmyckning. De är ett bra alternativ för de som tycker att kuvertväskan blir för tjusig. Dessa brukar även finnas i roliga fantasifulla mönster och de kan vara ett bra sätt att sätta piff på looken.

Portmonä handväska till festen!

Du kommer väl ihåg mormors portmonä som du fick pengar från?! Här är den igen i lite större tappning. Denna gången som handväska med vintagekänsla. Portmonämodellen på handväskan passar perfekt på de mindre formella festerna. En stor fördel med denna typ av väskor är att de är lite rymligare och får plats med mer skrymmande smink, etc.

Här kommer du till våra klänningar

Festliga handväskor – Handväskor till fest

Lämna en kommentar