Festliga accessoarer – Accessoarer till fest

Festliga accessoarer till festen

Ett bra tips för lyckad festklädsel tycker vi är att hålla klädseln lite striktare och låta accessoarerna göra intrycket. Detta brukar även vara bra för shoppingbudgeten då samma accessoarer kan användas i olika sammanhang för att skapa olika outfits. Ett fel många gör är att satsa på för många accessoarer istället för att satsa på en eller två som verkligen gör intryck.

Snyggt festmode // Accessoarer

Festliga accessoarer

Skärp till festen!

Ett skärp är en perfekt accessoar att bära på den mindre formella festen. Förutom att det är snyggt kan det även hjälpa till att skapa illusionen av den perfekta kroppen. Vill du ha smalare midja eller längre ben – placera skärpet högre upp. Vill du ta bort fokus från din midja – placera skärpet på höften, osv. Skärpet matchas med fördel till klackskorna och passar perfekt till festklänningar.

Armband till festen!

Eftersom festkläder för tjejer ofta har korta ärmar är armband tjusiga att bära på festen. Många gör felet att de bör för tunna arband som knappt syns. Dra till ordentligt och bär stora breda armband. Begränsa dig dock till max tre stycken. Vi brukar tycka att det blir snyggast om man begränsar sig till att ha armband på ena armen.

Halsband till festen!

Halsband är även det en finfin accessoar att bära till fest. På tjusiga fester passar det bra att damma av juvelerna och flåda på. På middagsbjudningar och 50-årsfester med mörk kostym som klädsel får man vara lite mer försiktig och välja något mer disktret halsband. Halsbandet matchas med fördel till armbandet.

Brosch till festen!

Broschen är förmodligen det mest underskattade smycket för tjejer. Det coola med en brosch är att den kan förvandla vilket plagg som helst till en riktig festsuccé. Särskilt på toppar och kavajer kan en brosch utgöra pricken över i:et. Man kan även vara ganska fri i matchandet av broschen och låta denna utgöra färgklicken i en annan diskret klädsel.

Örhängen till festen!

Örhängen är en svår accessoar till fest eftersom de tenderar att dra mycket fokus från ansiktet. Vi tycker att de oftast gör sig bättre på nattklubben än på festen då ofta enklare varianter är att föredra. Generellt kan man säga att desto längre klänning man bär desto större örhängen kan man ha. Vi vet, det låter konstigt, men testa själv så får du se!

Här ser du alla våra klänningar

Festliga accessoarer – Accessoarer till fest

Lämna en kommentar