Festklänningar – Välj festklänning

Välja festklänningar till årets fester

Klänning är förmodligen det vanligaste festplagget för oss tjejer. Det finns en uppsjö olika modeller, material och varianter att välja på. Prisklassen ligger på allt från ett par hundralappar till hundratusentals kronor för uppsydda haute-couture plagg. Du kan i stort sett aldrig misslyckas med fina festklänningar.

Snyggt festmode // Festklänningar

TUBKLÄNNINGAR

Tubklänningar är med sin axelbandslösa skärning extra festliga och de framhäver bysten på ett snyggt vis. Ett tips om festen är lite mer formell är att undvika de riktiga fodralen och satsa på varianter med veckad eller ballongformad nederdel. Många tubklänningar har även markerade band eller utsmyckningar under bysten. Rosetter är vanligt förekommande.

COCKTAILKLÄNNINGAR

Cocktailklänningen fungerar på många typer av tillställningar. Särskilt lämplig är denna modell på bjudningar med dans och fester som delvis hålls utomhus. Klänningen är kort och urringad samtidigt som den svarta färgen gör den sofistikerad. Klänningen på bilden är av 20-tals variant med veckade fall som ger en skön artdecokänsla.

Tips festklanningar

TVÅDELADE KLÄNNINGAR

En tvådelad klänning ger en festlig känsla. Ofta kontrasterar delarna varandra och det är inte sällan ena delen är enfärgad och den andra mönstrad. Denna typ av klänningar passar bäst på mottagningar, cocktailpartyn och där klädsel kavaj gäller. En nackdel med en tvådelad klänning kan vara att det är svårt att matcha accessoarer och kavajer/jackor.

MAXI-/LÅNGKLÄNNINGAR

Maxiklänning eller långklänning som det också kallas är den absoluta högtidsdräkten för tjejer. De finns även i mer vardagliga modeller som passar utmärkt som sommarklänningar exempelvis. Materialen är ofta tunnare och mer exklusiva. Framförallt för att de ska få ett snyggt fall. Man brukar rekomendera att dessa hålls enfärgad då det annars blir väldigt mycket mönster som skäl uppmärksamhet.

RARA-KLÄNNINGAR

Denna klänning har många olika namn. Vi har valt att kalla den rara-klänning. Den är typisk för sina horisontella sektioner i lager som faller över varandra. Ibland är dessa även veckade som i detta fall. Dessa klänningar passar utmärkt till fest och är med sin vintagelook mycket moderna. Satsa på en modell som inte går längre än till knäna då fallet på dessa blir snyggast.

Festklänningar – Välj festklänning

Lämna en kommentar